sobota 13. října 2012

Herci a jejich drastické změny váhy


42. letý Matthew McConaughey, kterého má většina z nás zafixovaného jako svalnatého, možná trochu nafoukaného hezouna, chce zřejmě dokázat, že není jen pěkná tvář, ale skutečný herec. Pro svou poslední roli, ve které ztvární oběť nemoci AIDS proto neuvěřitelně zhubl. Pro autenticitu zašel až tak daleko, že sám vypadá skutečně nemocný.

Matthew v posledním rozhovoru týkající se jeho role prozradil : 'Hraju chlápka, který je vážně nemocný. I kdyby rád byl a vypadal zdravě, tak bohužel zdravý není. Jeho ztvárnění je tak pro mne spíše psychickou než fyzickou záležitostí.' 



Matthew není ani první a zřejmě ani poslední, kdo prošel drastickou fyzickou změnou kvůli filmové roli.  Před pár dny proletěly tiskem fotografie herečky Antonie Campbell-Hughes, která pro důvěryhodné ztvárnění Nataschi Kampuschové, kterou její únosce osm let věznil ve svém domě, zhubla k nepoznání a její vystouplé kosti vzbuzují skutečnou hrůzu.


Zajímavé je, že svět fotografie Antonie Campbell-Hughes tolik pobouřili, při tom se její vyhublé tělo nikterak neliší od těla modelky, která předváděla na molu modré šaty z kolekce Alberta Ferretti jako první




Existují ale i opačně případy. Všichni známe příběh Reneé Zellweger, která přibrala kvůli Bridget Jonesové 12 kilogramů. Málo známější už je příběh herce a frontmana skupiny 30 seconds to Mars Jareda Leto, který kvůli roli ztloustl dokonce neuvěřitelných 30 kg. Během nátáčení filmu, ve kterém ztvárnil vraha Johna Lennona dokonce skončil na vozíku, protože jeho kosti a klouby takový nápor jednoduše neunesly. Po skončení natáčení se ihned vrhnul na drastickou dietu, kdy měsíc fungoval jen o vodě a speciálních nápojích. Za pouhé tři týdny shodil prvních 20 kilogramů, přičemž tak rychlá změna se podepsala na jeho zdraví a Jared tvrdí, že dodnes se necítí a už se zřejmě nikdy cítit nebude tak fit jako předtím. 





Žádné komentáře:

Okomentovat